viernes, 29 de agosto de 2014

les voltes que dóna la vida



Tal dia com avui, 68 anys enrera, als entorns de l´acostumat temporal de Santa Rosa, es va produïr un fet que va trasbalsar la vida dels habitants del Mas Ribas: van deixar de ser perdedors per a convertirse de nou en persones gràcies al salvament de Francisco Rodriguez Martinez, a la platja de La Fosca, on els remolins associats a les tempestes han causat moltes victimes.
Poc després ho comentaven arreu: la Fina Dalmau, amb el pare i el germà a l´exili, “havia pescat un peix gros”, i no feien pas referència a la forta complexió de l´home en relació a la d´ella, ben petiteta. Diuen que quan es recuperà de l´esforç i s´adonà, per la presència de la seva guardia personal, de la importància de l´home*, va còrrer a amagar-se.

Medalla de Beneficencia, con distintivo Negro y Blanco, en reconocimiento de actuaciones que implican riesgo personal

*FRANCISCO RODRÍGUEZ MARTÍNEZ, Fiscal Superior de Tasas, Director General de Seguridad, Consejero Nacional de F.E.T. y de las J.O.N.S., y Procurador en Cortes, era el segundo de Francisco Franco. Recibió múltiples condecoraciones, entre las cuales figuraba la Cruz del Mérito de la Orden del Águila Alemana con espadas de segunda clase, otorgada por el Reich Alemán, en 1940. https://pedromedinasanabria.wordpress.com/tag/francisco-rodriguez-martinez/

No hay comentarios:

Publicar un comentario