Ingredients per a 4 persones:
1
kg de mongetes tendres.
Per al romesco: 6-8 tomàquets madurs, 1 cabeça d’alls, 2 llesques de pa del dia abans, 2 nyores, un grapat d’avellanes torrades, julivert picat, pebre, sal, oli i vinagre.
Elaboració: Per al romesco: 6-8 tomàquets madurs, 1 cabeça d’alls, 2 llesques de pa del dia abans, 2 nyores, un grapat d’avellanes torrades, julivert picat, pebre, sal, oli i vinagre.
Talleu
les puntes de les mongetes i, un cop rentades,feu-les al vapor o bulliu-les amb molt
poca aigua i una mica d´oli, tapades.
Proveu-les
de cocció i refredeu-les en aigua. Un cop ben escorregudes, si son tipus perona,
talleu-les al llarg. Reservar.
Per al romesco:
- Escaliveu els tomàquets i els alls. Peleu les avellanes.
- Fregiu el pa amb una mica d’oli a foc mitjà.
- Remulleu les nyores en aigua calenta i traieu-ne la polpa.
- En un morter, poseu els tomàquets pelats, la polpa d’all i la resta d’ingredients. Trinxeu-ho tot. Afegiu-hi sal, un raig de vinagre i aneu-hi afegint l’oli fins que vagi quedant una salsa no gaire espessa.
- Afegiu-hi el julivert i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario