lunes, 13 de agosto de 2012

avui dilluns, mongetes tendres amb romescu


Ingredients per a 4 persones:
1 kg de mongetes tendres.
Per al romesco: 6-8 tomàquets madurs, 1 cabeça d’alls, 2 llesques de pa del dia abans, 2 nyores, un grapat d’avellanes torrades, julivert picat, pebre, sal, oli i vinagre.
Elaboració: 
Talleu les puntes de les mongetes i, un cop rentades,feu-les al vapor o bulliu-les amb molt poca aigua i una mica d´oli, tapades.
Proveu-les de cocció i refredeu-les en aigua. Un cop ben escorregudes, si son tipus perona, talleu-les al llarg. Reservar.

Per al romesco:
  1. Escaliveu els tomàquets i els alls. Peleu les avellanes.
  2. Fregiu el pa amb una mica d’oli a foc mitjà.
  3. Remulleu les nyores en aigua calenta i traieu-ne la polpa.
  4. En un morter, poseu els tomàquets pelats, la polpa d’all i la resta d’ingredients. Trinxeu-ho tot. Afegiu-hi sal, un raig de vinagre i aneu-hi afegint l’oli fins que vagi quedant una salsa no gaire espessa.
  5. Afegiu-hi el julivert i rectifiqueu-ho de sal i pebre. 
Barregeu les mongetes amb el romesco i serviu-ho.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario